Folii Bruxsafol

Folii de protecţie solară, securitate şi antiefracţie

Posted by bruxadmin on martie - 15 - 2012 | Comentariile sunt închise pentru Aplicarea Foliilor Bruxsafol

Modul de aplicare a Foliilor Bruxsafol

Aplicarea corectă a foliilor Bruxsafol pe suprafața dorită se realizează parcurgând următoarele etape:

1. Măsurarea geamului

Dacă doriți să aplicați folia pe geam mai întâi trebuie să îndepărtați baghetele care susțin sticla.

Apoi măsurați suprafața sticlei.

Dacă suprafața geamului este mai largă sau mai înaltă decât folia, trebuie hotărâți cum alăturați bucățile de folie.

Foliile Bruxsafol au lățimea de 1,52m și lungimea rolei de 30m.

2. Tăierea foliei Bruxsafol

Când folosiți un dispozitiv de măsurare a foliei, puteți să o tăiați pe verticală sau pe orizontală. Montați dispozitivul pe o scară, sau pe un perete, stabiliți lățimea dorită, apoi trageți de folie pentru a măsura lungimea dorită.

De asemenea, puteți tăia folia direct din cutie. Pentru aceasta măsurați lățimea dorită, în cutie, și introduceți cutterul prin peretele de carton în punctul măsurat. În acest mod cutterul este stabil în timpul tăierii. Pentru o stabilitate mai bună puteți pune fundul cutiei în capacul cutiei. Puneți apoi pe podea un metru pentru a măsura lungimea dorită.

Asigurați-vă că suprafața de lucru este permanent curată. Dacă doriți să instalați folia la exterior, măsurați-o și tăiați-o în spații închise. Astfel, evitați să se deterioreze de la vânt sau praf.

Tăiați folia cu 2-3 cm mai mare decât măsura exactă.

3. Pregătirea geamului

Verificați sticla și rama pentru a nu avea defecte. Curățați apoi foarte bine sticla și rama.

Dacă ați scos baghetele de susținere, sticla poate fi instabilă.

Pentru o bună curățare a ramei și a suprafeței sticlei utilizați racleta și soluția de curățat Bruxsafol.

Întâi curățați rama și apoi sticla. Unele rame sunt finisate, aveți grijă să nu le deteriorați.

Aplicați soluție de curățat pe întreaga suprafață a sticlei și apoi ștergeți cu racleta de curățare Bruxsafol de sus în jos, fără să vă opriți, suprapunând suprafața de curățire pentru a evita dungile.

ștergeți apoi marginile și rama cu o cârpa moale din material textil pentru a îndepărta surplusul de lichid de curățare și eventualele urme de praf din colțuri.

4. Aplicarea foliei Bruxsafol

Atenție! Folia nu se va aplica pe ferestre care sunt expuse excesiv la soare și se află sub incidența razelor solare în timpul montării.

Atenție! Este exclusă aplicarea foliei cu alcool sanitar sau alte substanțe decât cele specificate de producător. Deteriorarea foliei survenită din utilizarea altor substanțe decât cele specificate de producător, duce la pierderea garanției foliilor.

Verificați întâi pe care parte a foliei este suportul (linerul).

Folosiți 2 bucăți de bandă adezivă lipite pe exteriorul și interiorul foliei. Astfel folia suport poate fi ușor inlaturata. Trageți de benzile adezive și dezlipiți folia suport.

E cel mai bine sa lucrați în echipă când înlăturați folia suport. Unul ține folia și celălalt îndepărtează suportul și în același timp pulverizează suprafața cu soluție de montaj.

Aplicați apoi soluție de montaj pe folie și pe sticla, asigurându-vă că acoperiți întreaga suprafață. Prin ajustarea concentrației soluției de montaj stabiliți aderența inițială a foliei:

  • Dacă diluați mult soluția aplicatoare cu apă – aderența inițială este mare.
  • Dacă adăugați apă mai puțină în soluția aplicatoare – aderența inițială este mică, iar folia alunecă ușor pe sticlă.

Dacă rama sau folia nu au colțuri drepte, atunci lăsați folia să depășească marginile.

Dacă nu aveți ajutor la îndepărtarea suportului, puteți să vă ajutați de suprafața geamului, astfel: aplicați folia pe suprafață sticlei și îndepărtați suportul. Nu atingeți folia pe suprafața adezivă pentru a nu o contamina. Rulați folia cu suportul spre interior. Pulverizați soluție de montaj pe folia suport și începeți sa o îndepărtați. Acum puteți rula folia pe sticlă, cu suportul spre exterior. Îndepărtați suportul și în același timp pulverizați soluție de montaj.

Când instalați folia la exterior, utilizați tehnica rulării. Astfel, evitați cutele și contaminarea foliei.

5. Decuparea foliei pe geam

Mai întâi, tăiați folia surplus din colțuri în unghi de 45 grade. În acest mod evitați greșelile și puteți potrivi mai bine folia la colțuri, lucru foarte important atunci când instalați o folie mai groasă.

Folosiți o racleta ca ghidare pentru a nu tăia folia prea aproape de ramă.

Puneți cutterul pe sticlă în unghi de 30 de grade pentru a nu deteriora rama geamului. Dacă baghetele de susținere a geamului au fost îndepărtate tăiați folia puțin mai mică decât suprafața sticlei.

Folosiți doar lame de oțel inoxidabil și schimbați-le regulat. În funcție de tipul de folie, lamele se pot deteriora repede. Când instalați folie anti-efracție și de securizare, tăiați exact folia înainte de instalare, evitând să o tăiați pe sticlă.

6. Îndepărtarea soluției aplicatoare cu ajutorul racletei

Când folosiți racleta începeți întotdeauna de sus în jos. Umeziți suprafața foliei, apoi dați cu racleta dinspre mijloc spre exterior pentru a îndepărta soluția de montaj dintre sticlă și folie. Continuați să dați cu racleta până scoateți toată soluția de montaj de sub folie, în ordinea din figura alăturată:

Când montați folie anti-efracție sau de securizare trebuie să folosiți o racletă specială.

Întotdeauna apăsați racleta pentru a crea o presiune mai mare asupra suprafeței de montaj. Folosiți ambele mâini, folosiți-vă greutatea corpului pentru a aplica presiune. În funcție de tipul de sticlă, adaptați forța cu care apăsați asupra racletei. La fiecare nouă trecere, suprapuneți 50% din racleta peste trecerea anterioară. Racleta trebuie să formeze un unghi de 30 – 45 grade cu suprafața sticlei.

Pentru uscare, înveliți racleta mică cu un șervețel de hârtie. Începeți dintr-un colț și ștergeți de-a lungul ramei. Când acesta este foarte umezit, schimbați-l. Repetați până suprafață este complet uscată.

Pentru foliile care au adeziv PS este necesară utilizarea accesoriilor recomandate de producător pentru a evita deteriorarea lor în timpul montării. Foliile anti-efracție și de securizare vor fi montate obligatoriu cu racleta de lemn Bruxsafol prin apăsare cu o presiune cât mai mare și uniformă pe toată suprafața de montaj, iar foliile de protecție solară vor fi montate cu ajutorul mânerului metalic Grip Silver și a racletei Blue Max.

7. Îmbinarea foliei Bruxsafol

Dacă suprafața sticlei este mai mare decât cea a foliei, folia trebuie instalată din două sau mai multe bucăți. Tăiați prima bucată astfel încât să se potrivească perfect pe sticlă.

Dacă instalați o folie metalizată, bucata următoare trebuie întoarsă cu 180 grade. Astfel evitați diferențele de culoare rezultate din reflexia luminii.

Suprapuneți a doua bucată cu 2-3 cm peste cea montată anterior. Apoi tăiați ambele bucăți suprapuse la mijlocul îmbinării. Folosiți o riglă metalică pentru a tăia drept prin ambele bucăți și pentru a evita blocarea lamei în timpul tăierii. Înainte de a pune rigla pe folie, pulverizați lichid pentru a nu zgâria folia și pentru ca rigla să alunece.

Îndepărtați surplusul de folie din exterior, apoi întoarceți bucata de deasupra pentru a îndepărta surplusul de folie din interior.

Important: aplicați soluție de montaj de-a lungul tăieturii și folosiți racleta pentru a lipi folia pe sticlă și dați cu racleta numai de-a lungul liniei tăiate, nu dați în lateral pentru a nu mișca folia.

Când instalați folie anti-efracție sau de securizare, bucățile nu se pot suprapune din cauza grosimii, astfel ca acestea trebuie așezate perfect alăturate, după linia din fabrică.

8. Aplicarea siliconului

Dacă baghetele de susținere a geamului au fost demontate, acum pot fi puse la loc. Toate foliile montate la exterior trebuie sigilate pentru a evita ca umezeala să pătrundă sub ele.

Pentru aceasta, se folosește un pistol de aplicat silicon, și un tub de silicon transparent. Folosiți doar silicon cu protecție UV, recomandat pentru foliile Bruxsafol. Marginile trebuie sigilate doar când suprafața s-a uscat complet. Ideal e după 5 până la 7 zile de la montare.

Începeți aplicarea dintr-un colț și realizați o singură mișcare pe fiecare latură a geamului.

Foliile de securitate trebuie sigilate de ramă fie cu silicon, fie montate sub baghetele de susținere a ramei geamului pentru a îndeplini toate cerințele de securitate. În acest caz, baghetele trebuie sa acopere marginile foliei cu 3-6 cm.

Atenție! La foliile pentru protecție solară grosimea stratului siliconic trebuie să fie de circa 2 mm, iar la folia anti-efracție de circa 4 mm.

9. Întreținerea foliilor Bruxsafol.
Când curățați foliile Bruxsafol puteți folosi produse de curățat geamuri ce se găsesc în magazine sau apă cu săpun, recomandarea noastră fiind însă soluția de curățat Bruxsafol Cleaner. Nu răzuiți suprafața uscată a foliei, curățarea se va face doar umed!

Nu folosiți produse abrazive sau detergenți agresivi.

Întotdeauna curățați umezind suprafața și ștergând cu o cârpa moale din material textil sau o racleta cu cauciuc.

Deoarece aderarea definitivă a foliei pe suprafața aplicată este printr-un proces ireversibil, se recomandă evitarea spălării geamurilor minim 7 zile de la aplicarea foliei.

10. Îndepărtarea foliei Bruxsafol

Dacă trebuie sa îndepărtați o folie veche sau deteriorată, cu ajutorul unui cutter desprindeți folia dintr-un colț și trageți de ea.

Pentru a îndepărta adezivul rămas pe sticlă, pulverizați lichid Bruxsafol de îndepărtare a adezivului și lăsați câteva minute pentru a-și face efectul. Îndepărtați apoi cu ajutorul racletei de curățare reziduurile și surplusul de lichid.

Schimbați regulat lama și lucrați cu mult lichid de îndepărtare a adezivului.

Înainte de a monta altă folie, sticla trebuie curățată din nou foarte bine.

Pentru un montaj profesionist al foliilor Bruxsafol pe geamuri este nevoie de experiență și practică. De asemenea, este importantă formarea profesională, atenția la toate detaliile montării și la cerințele specifice fiecărui tip de folie.

Recomandări înainte de aplicare

Atenție ! Temperatura minimă pe întreg parcursul montării: 10 grade Celsius

Foliile nu se aplică pe geamuri încălzite sau aflate sub influența directă a razelor solare

  • Se recomandă lucrul într-un mediu curat, fără praf
  • În cazul în care se lucrează într-o clădire cu sistem de ventilație, se recomandă oprirea acestuia, pentru a împiedica recircularea prafului
  • În cazul în care se lucrează în exterior, se recomandă umezirea spațiului adiacent lucrării (trotuar, alee, etc)
  • Se folosesc doar instrumentele de aplicat recomandate de către distribuitor
  • Folosirea unor altfel de instrumente de aplicat (neagreate de distribuitor) pot duce la zgârierea foliei sau chiar deteriorarea acesteia.
  • Aplicarea se face întotdeauna la umed, folosind continuu soluție aplicatoare (diluată în funcție de preferința aderenței inițiale)
  • Se recomandă lucrul în echipă, formată din minim 2 persoane
  • În cazul în care aveți de aplicat folie pe mai multe geamuri de aceeași dimensiune, se recomandă tăierea în prealabil a materialului, pentru a avea un randament mai mare, dar obligatoriu bucățile pre-tăiate trebuie depozitate pe suportul special, vertical.

Unelte necesare

Răzuitor pentru sticlă/Mâner multifuncțional

– cu ajutorul acestui răzuitor se vor îndepărta înainte de aplicarea foliilor toate impuritățile de pe suprafața sticlei.

maner-multifuncional-01
Racleta din cauciuc cu mâner din plastic cu ajutorul racletei din cauciuc, se va îndepărta apa de pe și de sub folie, ori de câte ori este necesar pe parcursul aplicării foliilor Bruxsafol.
Cutter se utilizează pentru tăierea foliei, atunci când este necesar
Racleta de lemn se utilizează obligatoriu la aplicarea foliilor anti-efracție și de securizare. Datorită faptului că foliile Bruxsafol au un adeziv care se activează la presiune în contact cu apa, este necesară exercitarea unei forțe mai mari asupra foliei în momentul aplicării acesteia. Aceasta racletă ajută la exercitarea unei presiuni ridicate, facilitând aderența foliei.
Racleta Blue Max se folosește împreună cu mânerul Grip Silver pentru îndepărtarea apei pe parcursul aplicării foliei, pentru fixarea foliei pe geam.
Mânerul metalic Grip Silver se folosește împreună cu racleta Blue Max, este ușor de utilizat, și prezintă o eficiență maximă în eliminarea apei pe parcursul montajului și pentru fixarea foliei.
Riglă metalică 50 cm – cu ajutorul acesteia, se taie surplusul de folie de pe marginile geamului și se pregătesc fâșiile necesare montajului
Soluția de Aplicat Aplikator 500 ml – este soluția necesară și recomandată aplicării foliilor Bruxsafol.
Soluția de curățat adezivul soluție necesară îndepărtării reziduurilor de adeziv rămas pe geam după îndepărtarea foliilor sau stickerelor.
Recipient pulverizator asigură o pulverizare continuă și uniformă, fiind un bun ajutor la aplicare datorită faptului că este necesară pulverizarea uniformă în permanență atât a foliei, cât și a suprafeței de sticlă.
Laveta din microfibre cu ajutorul lavetei din microfibre, se curăță atât geamul cât și folia pe parcursul montajului, dar și după ce folia a fost aplicată, fără ca aceasta să lase urme sau să zgârie folia.