Folii Bruxsafol

Folii de protecţie solară, securitate şi antiefracţie

Folie anti-efracție transparentă ce asigură protecţie împotriva razelor UV și îndeplinește standardele DIN 52290 (A1) și EN 356/P2A.

Foliile anti-efracție Bruxsafol reprezintă soluția ideală pentru asigurarea geamurilor sau imobilelor împotriva intrărilor prin efracție şi împotriva accidentelor cauzate de cioburile geamurilor sparte. Foliile anti-efracție sunt utilizate ca mijloc de protecţie singure sau împreună cu un sistem de alarmă.

Utilizând foliile anti-efracție putem asigura diverse obiective, locații cât şi spațiul în care locuim sau în care ne desfășurăm activitatea. Rolul acestor folii este de a oferi siguranța împotriva efracției, atacurilor cu pietre, sticlelor incendiare, sau a altor accidente care pot afecta viața şi integritatea persoanelor din interior.

În același timp, un alt rol pe care îl au foliile anti-efracție Bruxsafol, este de a menține în aceeași poziție toate fragmentele de geam rezultate ca urmare a spargerii geamului. În acest mod, chiar dacă geamul a fost spart, riscul de accidentare cu cioburi este foarte scăzut iar posibilitatea de a pătrunde în interior va fi limitată.

Sunt potrivite atât pentru instituții bancare, financiare, clădiri de birouri, grădinițe, şcoli, dar și în spațiile rezidențiale cu spații vitrate mari, pentru a preveni eventualele accidente neplăcute.


Avantajele utilizării foliilor anti-efracție Bruxsafol:

– Sunt agrementate şi testate, conform standardelor interne şi internaționale, de către Institutul de Cercetări pentru Echipamente şi Tehnologii în Construcții, îndeplinind toate condiţiile cerute de legislația din țara noastră;

– Reduc riscul rănirilor cauzate de spargerea geamurilor (bucățile de sticlă rămân prinse în folie);

– Reduc riscul spargerilor accidentale şi intrării prin efracție (în caz de spargere, geamul rămâne impenetrabil, accesul în clădire fiind îngreunat;

– Oferă protecţie împotriva efectelor dăunătoare cauzate de razele UV;

– Nu diminuează calitățile estetice ale sticlei și nu distorsionează imaginea, foliile fiind clare optic, foarte transparente;

– Se pot folosi pentru orice tip de geam;

– Măresc rezistența sticlei în cazul unui accident sau fapt premeditat iar în caz de incendiu, întârzie propagarea focului.


Structura materialului:

– Trei straturi de poliester transparent, laminate la rece;

– Strat hard coat: coating rezistent la zgâriere, strat de protecție împotriva deteriorării;

– Adeziv: de tip Pressure Sensitive – se activează numai sub presiune, în contact cu apa și are factor de absorbție UV;

– Liner: suport siliconic pe partea posterioară, cu rol de protecție a foliei atât în timpul manipulării cât și pe parcursul depozitării.
Aplicarea foliilor Bruxsafol:

– Bruxsafol 8014 hc se aplică doar pe fâșia de sticlă din partea de interior a geamului.

– Poate fi aplicată atât pe geamurile vechi, care au o singură fâșie de sticlă, cât și pe geamurile fabricate printr-o tehnologie mai nouă, care pot avea două sau chiar trei fâșii de sticlă.

 

Durata de viață: între 10-15 ani, în condițiile întreținerii corecte.
Garanție: 5 ani

  • Lățimi:– Pe stoc: 1524 mm
    – La comandă: 1220 şi 1830 mm
    Lungime: 30.48 m
  • Certificat clasa siguranță P2 A SR EN 356 : 2003.

Informații tehnice:
Descarcă fișa tehnică  [Română]    [Engleză]    Agrement tehnic Bruxsafol

-%
Transmisia totală solară75
Absorbţie solară totală16
Reflectie solară totală9
Emisivitate0.89
Transmisie UV(300-380 nm)<1
Coeficient de umbrire0.92
Transmisie lumina vizibila87
Absorbţie lumina vizibila2
Reflectie lumina vizibila11
Radiaţia totală redusă în sticlă20
Grosime material375µ

Vizionați filmul de mai jos și puteți compara gradul de securitate pe care îl asigură un geam cu folie antiefracție 8014, față de un geam simplu. Filmul este furnizat de Solar Gard, care pe piața din SUA comercializează folia antiefracție 8014 sub denumirea de Armorcoat 14 Mil.